Zonnepanelen


Zelf elektriciteit opwekken, nodig voor het verbruik van uw apparaten of warmtepomp, is mogelijk met zonnepanelen.

Wij bieden doe-het-zelf installaties aan, of komen de panelen voor u installeren.

Wat zonnepanelen betreft, zijn er veel verschillende merken en types op de markt, in onze visie zijn de volgende punten belangrijk:

  • De meeste fabrikanten geven 10 tot 12 jaar productgarantie en 20 tot 25 jaar garantie op het vermogen. Deze garantie is afkomstig van de fabrikant, en je wil graag dat die fabrikant er dan nog is. Daarom gebruiken wij enkel panelen van beursgenoteerde bedrijven, dit zijn de “blijvers” op de markt en zij hebben hun kwaliteit al bewezen in het verleden.
  • Er zijn 2 soorten panelen: de monokristallijne en polykristallijne panelen. Hoewel er veel vooruitgang is gemaakt in het rendement van de polykristallijne panelen, zien we dat de mono’s meer rendement opleveren.

Types zonnepanelen

Monokristallijn

Monokristallijne zonnepanelen

Typisch voor deze panelen zijn de witte puntjes die je tussen de cellen ziet. Dit komt door de vorm van een monokristal, deze is vierkant met afgesneden hoekjes. Omdat er een vrije ruimte zit tussen de cellen, zie je daar de achterkant van het paneel door, wat bij de meeste panelen wit is. Soms kan dit ook zwart zijn om esthetische redenen.

Polykristallijn

Polykristallijne zonnepanelen

Bij deze panelen zie je geen puntjes tussen de cellen, omdat de cellen vierkant zijn. Vaak zijn deze cellen eerder blauw dan zwart en dat is waarom hun rendement wat lager ligt. Het blauw dat je kunt zien, zijn lichtstralen die niet opgenomen werden, maar weerkaatst. Hoe zwarter de cel, hoe hoger het rendement.

 

Heb je interesse? We komen je graag meer uitleg geven! Aarzel dus niet ons te contacteren voor meer informatie of een offerte.

Je kan ook extra informatie over zonnepanelen vinden op de website van PV Vlaanderen.