Test Aankoop beveelt Bisol en SolarWorld zonnepanelen aan


audit
We hebben zo onze eigen ideeën over zonnepanelen wanneer de beslissing genomen wordt: welke zonnepanelen bieden we aan, en welke niet? Bij Ecothermo baseren we ons altijd op de kwaliteit om dit soort keuzes te maken, en we zijn dan ook zeer tevreden wanneer we zien dat een consumentenbond dit bevestigt.

In september 2015 verscheen er een artikel in Test Aankoop waarin een aantal merken getest werden. Enkele van onze favoriete merken: Bisol en SolarWorld waren erbij, en kwamen als beste naar voor. (Lees hier het artikel.)

Volgens experten van het Europese CLEAR project, behoren BISOL en SolarWorld zonnepanelen tot de top 10 zonnepanelen op de markt. De tests werden uitgevoerd in samenwerking met de nationale consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond (NL), Test Aankoop (BE) en Test-Achats (BE). Wereldwijd werd bij 22 fabrikanten iedere fase van het productieproces grondig gecontroleerd. BISOL en SolarWorld behaalden in iedere categorie het maximum aantal punten, namelijk voor de controle van de componenten en de verbinding van de cellen, de samenvoeging van de diverse componenten, de eindafwerking van het paneel en de kwaliteitscontrole op het afgewerkte paneel.