Geothermie is hot!


putboring

Niet zo lang geleden was ik op de studiedag van het Centrum Duurzaam Bouwen, dit jaar was één van de thema’s geothermische toepassingen. Een hele dag voorbeelden, tips en toepassingen rond warmtepompen, putboringen en captatienetten.

Daar heb ik ook kennis gemaakt met het Smartgeotherm project. Een bundeling van allerlei interessante informatie, een must voor iedereen die iets met geothermie te maken heeft.

Het geeft ons als installatiebedrijf de bevestiging dat we goed bezig zijn, maar ook wij leren elke dag bij. Het mooie is, dat de vooruitgang niet alleen bij ons, maar in heel Vlaanderen (en daarbuiten) te zien is, zowel bij de installateurs als de studiebureaus, de putboorders en de leveranciers van warmtepompen. Initiatieven als Smartgeotherm en studiedagen zijn fantastisch om kennis te verspreiden in de sector.

Samen staan we sterk, en zo werken we allemaal mee om geothermische toepassingen gemakkelijker (en dus betaalbaarder) te maken. Geothermie zit in de lift, en we zijn trots hier aan mee te kunnen werken!

Op de foto zie je het inbrengen van een bodemsonde door de putboorders van Jos Van Grinsven tijdens één van onze laatste projecten.